Dagens gästbloggare – Slutihuvet

Idag är det min kära bloggkollega Slutihuvet som står för underhållningen när jag själv sitter och våndas över en fruktansvärt, helvetiskt ångestframkallande hemtenta.
Enligt min fina tradition här på bloggen har Filip och hans marsvin Elsa även dem gjort en formidabel och näst intill episk topp 3 lista – and in the words of herr Wicksell;

Det är dags att få lite ordning på torpet! Idag är det utbildning som står på schemat! Så här kommer den, slutihuvets topp 3 lista över utdöda djur!

Topp 3 – utdöda djur!

3. Europeisk Jaguar (Panthera gombaszoegensis)
Ja ni hör ju själva hur maffigt det låter! En Jaguar! Här i vårt egna Europa! Ej att förväxlas med nutida brittiska biltillverkaren Jaguar, som för övrigt gjort djuriskt snygga bilar genom åren! Den europeiska jaguaren levde, som ni redan anat, i Europa för sisådär en 1.5 miljoner år sedan! Den var jättestor, med dagens mått mätt! Hur stor vete gudarna, men tänk er en ruskigt stor jaguar så är ni bra nära! Jaguaren tros ha varit en ensamlevande stackare i skogen, lite som Nalle Puh. Oklart dock om Jaguaren (Jagularen?) åt honung, jag och Elsa tvivlar på det, men man vet aldrig! Kort och gott en riktig best! Tänk er själva att man promenerar hem genom Rydskogen en sen kväll i Juni, och så möts man av en jättestor Jaguar! Det vore allt något! Helt klart bättre än grannens katt som skriker utanför fönstret!

2. Uroxe (Bos taurus primigenius)
Återigen, namnet säger en hel del.. UR! OXE! Jag blir alldeles knäsvag bara jag tänker på vilken syn det måste ha varit att möta en sån i hagen! En mankhöjd på 2 meter och en vikt på över 1 ton! Ingen liten Rosa man klappar snällt inte! Uroxen är anfader till all dagens nötkreatur, inte illa faktiskt! Tyvärr är det inte lätt att va på topp, och uroxen utrotades av människan… Den sista uroxen dog 1627 i Jaktorówskogen i Polen. Troligtvis kom den från Tyskland, i jakt på lite Lebensraum i öster. När vi ändå är inne på ämnet tyskar så försökte faktiskt bröderna Heinz och Lutz Heck, verksamma i Münchens Djurpark, i början på 1900-talet återskapa den utdöda uroxen, genom ett rigoröst avelsprogram. De lyckades faktiskt någorlunda skapa en ras som, åtminstone till utseendet, påminde om uroxen. Tyvärr är det ju inte riktigt samma sak som originalet..

1. Dront (Raphus cucullatus)
Man kan inte skapa en topp 3 lista över utdöda djur utan att nämna dronten. Det går bara inte! Dronten har aldrig haft det lätt, inte ens efter sin död, som inträffade någon gång under 1680-talet, har den blivit särskilt vänligt behandlad. Till utseendet var dronten inte mycket att hurra för, den hade korta tjocka ben, kompakt liten kropp, små vingar, JÄTTESTOR näbb, saknade helt förmågan att flyga samt var dum nog att inte vara rädd för människan… En riktig förlorare i evolutionens genetiska lotteri helt enkelt. Även i nutiden har dronten fått utstå spott och spe, i filmer som Ice Age har den stackars dronten skildrats som inkomptenta fjäderfän. Denna lista är för er, herr och fru Dront, för all skit ni fått utstå de senaste 500 åren! Ni har gjort mer för omvärlden än ni fått erkännande för, och än idag bidrar ni till att glädja omvärlden, även om de skrattar åt er och inte med er.

Signerat slutihuvet
http://slutihuvet.wordpress.com

Advertisements

About milkaddiction

Alldeles för komplex för en kort beskrivning...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Dagens gästbloggare – Slutihuvet

  1. Zabina says:

    Detta är nåt av det mest psykotiska och meningslösa jag någonsin har läst.
    Bra jobb, Filip! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s