Milkaddiction recenserar: Kristna skjutspel

I veckan har jag suttit och nötat några s.k. first-person shooter video games och även det nya WoW-spelet; World of Warchrist. Jag tänkte nu dela med mig av några recensioner.

GoD – Godcall of Duty 4: Moses Warfare – 5 av 5 krucifix
I Godcall of Duty 4: Moses Warfare ska du hjälpa israelerna att ta sig från slaveriet i Egypten. För att lyckas med detta måste du finna Helige Andes stav, med vilken du ska dela röda havet för att sedan tåga över havsbotten med ditt folk. 
I vanlig ordning så är GoD en rockstjärna bland skjutspelen. Spelet är snyggt gjort, lagom svårt och framförallt väldigt verklighetstroget. GoD har hittills frälst över 50,000 gamers världen över och det säger väl en hel del bara det!
Coola features: Det nya vapnet, brinnande buske, är både en stämningshöjare och effektivt mot syndare. Även budords-stenplattorna är ett underbart brutalt frälsningsvapen.

CS: Christian Strike – 4 av 5 krucifix
I Christan Strike ska du stoppa muslimska terrorister från att plantera en bomb som när den sprängs läcker muslimsk gas som gör dig muslim. Alternativt kan du välja att vara en s.k. Christian Terrorist och försöka plantera en bomb som när den sprängs läcker Helige Ande och frälser människor. Då blir det ombytta roller kan man säga.
Christian Strike är redan en modern klassiker. Denna modifikation av spelet Holy-Life är den mest spelade av alla sådana varianter. Personligen tycker jag att CS är barnsligt roligt, men kanske inte fullt så utmanande som exempelvis GoD-spelen. Men det är ett perfekt multiplayer spel som passar sig väldigt bra på såväl Jul-lan och Gamergudstjänster som online under Kristi himmelfärdsdag. Det är bara att koppla upp sig mot den Helige Ande! 

WoW – World of Warchrist – 5 av 5 krucifix
I World of Warchrist kan du välja och vraka bland samtliga karaktärer från både gamla och nya testamentet. Det är bara att välja om du vill företräda Herren Gud eller Satan. Förhoppningsvis vet alla gamers att de lär brinna i helvetet om de väljer fel sida. Vid det här laget känner nog alla till detta virtuella rollspel. Du kopplar upp dig mot Helige Ande i Cyberheaven, eller mot Ohelige Demon i Cyberhell, väljer en server åt din själ och sedan är det bara att påbörja äventyret.
World of Warchrist är ett av mina absoluta favoritspel och är också det som frälst överlägset flest personer i världen; över 2 miljoner själar! Du utmanas ständigt att vidga dina kristna vyer i detta spel och levlar dig med tiden allt närmare paradiset. Detta otroligt avancerade och välgjorda spel tar dig på en trollbindande resa genom storslagna miljöer på ett sätt som får dig att tro att 8 timmar endast är 5 minuter. Full pott!

Andra spel som mer eller mindre frälst mig:
Battlefield – The Crusades (4 av 5 krucifix)
Brothers In Arms – Road To Jerusalem (3 av 5 krucifix)
Apprentice’s Creed (3 av 5 krucifix)
Godcall of Duty – Christ at War (4 av 5 krucifix)

 

Advertisements

About milkaddiction

Alldeles för komplex för en kort beskrivning...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Milkaddiction recenserar: Kristna skjutspel

  1. Dova says:

    Hahaha 😀 Jag som dels, precis som du, är uppvuxen i ett kristet hem och dessutom har en spelgalen tonåring i huset, tyckte detta var sjukt roligt 😀

    Kram på´re

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s