Allt är värst på Flashback!

“Yttrandefrihet på riktigt” lyder sloganen för Sveriges kanske främsta diskussionsforum på nätet – Flashback. Och visst lever Flashback upp till sitt namn. Diverse anonyma användare står på denna sida för de allra mest kontroversiella inläggen man kan tänka sig. Du kan lära dig det mesta om saker det svenska samhället med sina organ och instanser absolut inte vill att du ska lära dig.

På en sådan frispråkig plattform förekommer också, inte helt oväntat, de mest bisarra historierna och anekdoterna. Historierna är förstås väldigt intressanta, ofta smaklösa, synnerligen underhållande och bisarra i sig. Men det riktigt intressanta med Flashback är den frekvens av vilken sådana inlägg dyker upp. Det tycks finnas en sådan otrolig mångfald av människor som på något sätt alltid kan vara värre än alla andra. Betyder en sådan ordagrann yttrandefrihet att; liksom det är fritt att skriva vad man vill är det också fritt att hitta på och krydda historier hur mycket man vill? I teorin är det väl så, och det tycks också utnyttjas i praktiken. Är Flashback kanske lika mycket en fristad för människor som förespråkar total yttrandefrihet som för mytomaner? Kanske kunde deras slogan lika gärna lyda “Mytomani på riktigt”.

På Flashback kan jag mycket väl vara en sjukt berest astrofysiker med 27 cm penis och 3,000 sexpartners i bagaget. Pretty impressive! Så länge inga namn avslöjas så vet man ju aldrig säkert. Kanske är jag en av Sveriges bästa läkare som för att dämpa mitt ångestmättade privatliv åker på nöjesresor till Amsterdam och knarkar skiten ur mig på dekadenta raveklubbar. Vem vet?

Kanske spelar det ingen större roll vad som är sanning och vad som är rent påhitt. Allt är värst på Flashback och det är väl det som är tjusningen, som ger avsmak, som är fördelen, nackdelen, det absurda, det otroliga, det underhållande och det hemska. Man får ta det med en nypa salt, för i en värld som Flashback forum överlever man inte om man tar allt på fullaste allvar.

Advertisements

About milkaddiction

Alldeles för komplex för en kort beskrivning...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Allt är värst på Flashback!

  1. Miranda. says:

    Är du krönikör? Om nej – så bör du bli. Du skriver på ett väldigt intellektuellt sätt, även ett fängslande sätt, som gör att du hade passat som handen i handsken i en tidning. Just sayin’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s